Una din preferatele mele.
Ingrediente:
- 6-7 cartofi mari, de preferat sa nu fie fainosi;
- 6 morcovi;
- 1 pastarnac nu foarte mare (daca este);
- 2 radacini patrunjel (daca este);
- 1 telina mare (sau chiar doua);
- un piept de pui sau o bucata de carne de vita;
- o ceapa;
-10 castraveti murati
Pentru maioneza:
- 2 oua din care unul fiert;
- mustar;
- sare, ulei.
Mod de preparare:
Se pun la fiert, de preferat intr-o oala cu presiune carnea (de pui sau de vita), morcovii, cartofii, pastarnacul, radacina de patrunjel, telina, ceapa, toate intregi si.....curatate, bineinteles :) Trebuie mentionat asta pentru ca stiu pe cineva care le-a pus necuratate........:)
Din momentul in care incep sa fiarba se mai tin pe foc (mic) jumatate de ora, in cazul in care se pune piept de pui sau o ora - o ora jumatate, in cazul in care se foloseste vita.
Dupa ce s-au fiert se lasa legumele si carnea sa se raceasca, se taie apoi in bucatele cat mai mici. Unii folosesc si mazare boabe la salata, mie personal nu prea imi place combinatie. Ideea este ca daca vreti puteti sa puneti si mazare.
Taiati si castravetii murati in bucatele cat mai mici. Aveti grija sa stoarceti bine de zeama bucatele taiate inainte sa le incorporati in salata.
Dupa ce s-au tocat legumele si carnea se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga maioneza si voila salata....
Imi place sa mananc salata impreuna cu masline negre sau gogosari in otet. Se pot incerca si alte combinatii.....inca o data....dupa gust....
יאָר!
Retetele Mirunei Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu