Nu am avut prea multa incredere in aceasta reteta dar un prieten, chiar indian :), mi-a garantat ca o sa imi placa. Si asa a si fost. Mi-a depasit toate asteptarile....Incercati cu incredere.
Ingrediente:
- doua pulpe de pui;
- doi morcovi medii;
- o ceapa medie;
- o bucatica de telina;
- o foaie de dafin;
- 6-8 boabe de piper;
- jumatate de cana ovaz
- un sfert lingurita piper alb (daca este);
- o lingura patrunjel;
- doua linguri unt.
Mod de preparare:
Se inmoaie ovazul in doua cani de apa pentru o ora.
Morcovii si telina se taie in bucati de cca 1 cm. Ceapa de taie in 4. Patrunjelul de marunteste.
Se pun 7 cani de apa intr-o oala. Se pun la fiert foaia de dafin, piperul boabe, morcovii, ceapa, telina si puiul. Se fierb la foc mic cam jumatate de ora si apoi se strecoara supa.
Bucatele de pui se dezoseaza, se indeparteaza pielea si se taie bucatele.
Se scurge ovazul.
Untul se topeste intr-o tigaie, se adauga ovazul si se prajeste 3-4 minute. Amestecati ca sa nu se prinda. Se adauga apoi supa si se mai fierbe inca o jumatate de ora.
La final se adauga sare si piper alb macinat (daca nu aveti alb folositi negru), dupa gust. Se adauga carnea maruntita si se mai lasa la fiert inca 3 minute.Se stinge si se adauga patrunjelul tocat. Se amesteca si se lasa acoperit cateva minute.
Buen apetito!
Retetele Mirunei Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu