Iahnie de fasole cu ciolan afumat

marți, 15 noiembrie 2011

Ingrediente:
- jumatate kg fasole
- 4 cepe medii;
- un morcov mediu;
- jumatate pastranac;
- un sfert telina (nu foarte mare);
- un ciolan afumat (eu iau BIO :) de la un magazinas din Cumpana, aviz constantenilor) fooarte bun;
- un betigas uscat de marar
- bulion;
- piper
- patrunjel si marar proaspat.

Mod de preparare:
Se pune fasolea (lasata la inmuiat cu o seara inainte) la fiert. Se arunca prima apa si se pune la fiert intr-o noua apa, fiarta in prealabil. Ceapa se taie cubulete mici, morcovul, pastranacul si telina se rad pe razatoarea fina. Se pun la fiert impreuna cu fasolea jumatate din ceapa si jumatate din legumele rase. Se adauga, de asemenea, batul de marar.
Separat se opareste ciolanul. Se dezoseaza si se taie in bucati mici. Daca aveti incredere in provenienta ciolanului pastrati si soricul. Eu l-am pastrat pentru ca se vede ca e afumat ca la mama acasa, nu injectat cu toate prostiile.
Se adauga bucatile de ciolan in fasole.
Cand fasolea este fiarta, caliti intr-o tigaie restul de ceapa si restul de legume date pe razatoare. Cand sunt calite bine se adauga bulionul, sare si piper.
Se toarna continutul tigaii peste fasole, se mai lasa la fiert inca 5 minute. Se stinge focul, se adauga mararul si patrunjelul, ambele fin tocate si se acopera.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retetele Mirunei Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino