Negresa

marți, 15 noiembrie 2011

Reteta asta am gasit-o intr-un blog culinar englezesc, mi s-a parut super interesanta asa ca am decis s-o incerc. A iesit belea!!!! Si ma repet, nu sunt deloc specialista in dulciuri.....

Ingrediente:
- 4 oua;
- o cana zahar;
- jumatate cana cacao;
- jumatate cana unt topit;
- un pliculet praf de budinca de ciocolata;
- o cana faina;
- jumatate de cana lapte;
- 200 gr iaurt grecesc sau smantana;

Mod de preparare: Avem nevoie de un mixer. Mixerul se va tine pornit la viteza medie in tot timpul amestecarii si adaugarii ingredientelor. Deci, in bolul de la mixer punem pe rand: oualele (pe care le lasam vreo 5 minute la viteza medie), punem apoi treptat zaharul. Se lasa la viteza medie 5 - 10 minute astfel incat sa se dizolve zaharul. Se adauga apoi cacao, se mixeaza bine, se adauga apoi praful de budinca, smantana (sau iaurtul), untul topit, laptele iar la sfarsit se adauga treptat faina. 
Se lasa mixerul pornit inca vreo 5 minute astfel incat faina sa se incorporeze bine. In acest timp se unge o forma (eu am folosit una de cozonac, nu am avut altfel) cu unt, eventual se poate folosi si hartie de copt. Se opreste mixerul, se toarna compozitia in forma si se da la cuptor. Se lasa aproximativ 30 de minute, in functie de cuptor. Ca sa vedeti daca e facuta introduceti o scobitoare in mijlocul formei. Daca scoateti scobitoarea curata, fara compozitie lipita pe ea, atunci negresa e gata!




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retetele Mirunei Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino