Pilaf cu carne de pui - varianta I

luni, 17 octombrie 2011

Asta este una din multele variante de pilaf pe care imi place sa le fac.
Ingrediente:
- 4-6 bucati de pui;
- o cana de orez (de preferat orez cu bob lung, basmati, dar daca va place orezul fainos, cu bob rotund puteti sa-l folositi pe acesta);
- 2-3 cepe medii;
- doi morcovi;
- un ardei rosu capia (eu nu am avut de data asta....)
- 6 ciuperci;
- o mana de taietei;
- sare, piper macinat;
- patrunjel proaspat, tocat fin.



Mod de preparare:
Se fierb bucatile de pui. Se spumeaza. Se adauga o ceapa si un morcov taiat bucatele in supa rezultata
si se mai lasa sa fiarba un pic, pentru a da gust supei.
Se scot bucatile de pui din supa si se prajesc.
Separat, intr-o cratita punem un pic ulei, adaugam cele 2 cepe ramase, morcovul, ardeiul rosu, ciupercile, toate taiate bucatele mici. Turnam si putina supa, punem capacul si lasam la foc mic cam 15-20 minute, verificand din cand in cand ca nu cumva sa mai trebuiasca sa adaugam supa (pentru a nu se prinde amestecul de legume).
Dupa ce legumele s-au inmuiat bine adaugam cana de orez, amestecam si adaugam apoi supa (cam 4 cani). Potrivim de sare. Lasam sa fiarba pana orezul este aproape gata. Cu 5 minute inainte de a stinge focul adaugam si mana de taietei, amestecam. Dupa 5 minute stingem focul, adaugam piper macinat, patrunjelul tocat si bucatile de pui prajite anterior, punem capacul si mai lasam cel putin jumatate de ora inainte de a-l pune in farfurie.





Vit!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retetele Mirunei Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino