Prepara propriul sos curry

marți, 11 octombrie 2011

O reteta foooarte gustoasa primita direct de la prietenul meu indian, Alok. O reteta de sos curry asa cum se prepara in nordul Indiei.

Ingrediente:
- 5 rosii, 6 catei de usturoi, 3 cepe medii;
- o lingurita de chimen;
- jumatate lingurita turmenic;
- jumatate lingurita chilli (aici e discutabil, puteti sa puneti mai mult sau mai putin in functie de cat de iute vreti sa iasa sosul);
- jumatate de lingurita coriandru pisat sau pudra.

Mod de preparare:
Se pun rosiile, ceapa si usturoiul intru-un blender si se formeaza o pasta.
Se incinge intr-o tigaie inalta ulei (poate fi de masline, floarea soarelui sau soia, fiecare isi va imprumuta savoarea sa sosului). Se adauga in uleiul incins lingurita de chimen. Se rumeneste putin si apoi se adauga pasta de rosii, ceapa si usturoi. Se da la foc mic si se amesteca pentru a nu se prinde. Se adauga chilli, coriandrul, turmenicul si sare. Se continua a se amesteca in sos pana cand se observa ca uleiul se separa se pasta formata. In momentul acela se adauga o cana de apa si se lasa sa fiarba la foc cat mai mic.
Important! - cu cat se lasa sosul mai mult pe foc cu atat mai gustos iese. Eu am reusit sa il fierb cam 4 ore. Se poate si mai mult dar ma plictisisem :)
Se poate folosi sosul in multe feluri:
1. Se pot adauga oua, fierte in prealabil, lasandu-le inca 5 minute sa le patrunda sosul.
2. Se poate adauga carne, fiarta in prealabil, se mai lasa cam 10-15 minute sa le patrunda sosul.
3. Cartofi fierti, se mai lasa 5 minute in sos, pe foc.

Eu am adaugat la sos carne de pui, dezosata si cartofi.

Hao-zi!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retetele Mirunei Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino