Rigatoni al forno

marți, 11 octombrie 2011

Pentru ca sunt incepatoare in ale blogului am facut poze doar la produsul final pentru.....sa zicem ....primele 6-7 retete.  Voi incerca de acum incolo sa fac fotografii pe tot parcursul procesului tehnologic :)

Ingrediente:
- o punga de paste rigate;
- un  morcov mic razuit fin;
- o ceapa tocata marunt;
- o mana de carne tocata porc sau vita (eu prefer porc);
- 8-10 felii sunca presata;
- 10 ciuperci;
- condimente (cimbru, busuioc, piper, chilli) toate puse dupa gust;
- cascaval  si  parmezan (daca este...)
- suc de rosii (de preferat cu bucatele de rosii in el).

Mod de preparare:
Se fierb pastele.
Se caleste morcovul cu ceapa pana se inmoaie. Se pun ciupercile taiate feliute si se lasa pe foc pana scade zeama. Se adauga carnea tocata si sunca presata, se caleste in continuare. Cand carnea tocata este facuta se adauga sosul de rosii, sare si condimente (dupa cum am spus - in functie de gustul fiecaruia).
Se ia de pe foc.
Se amesteca pastele cu compozitia descrisa mai sus.
Separat, se unge o tava (mai inalta) cu unt sau cu ulei, se tapeteaza cu pesmet. Se aseaza in tava pastele, se adauga deasupra cascavalul razuit si un pic de parmezan (daca aveti), se da la cuptor.




Bon appetit!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retetele Mirunei Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino