Ciorba din picioare de porc

marți, 18 octombrie 2011

Ingrediente:
- 6 picioare de porc;
- 2 morcovi;
- o bucatica de telina;
- o radacina patrunjel;
- 2 cepe medii;
- 3 oua;
- o lingura otet;
- smantana.

Pentru mujdeiul de usturoi - 2 capatani de usturoi
                                        - ulei
                                        - otet.
                                      

Mod de preparare:
Se pun la fiert in oala cu presiune (pe care nu o sa o mai folosesc pentru ca era sa imi explodeze astazi.....) cele 6 picioare de porc, spalate in prealabil si taiate pe jumatate, impreuna cu cele 2 cepe (lasate intregi si doar crestate la capat  pentru  a lasa mai mult gust), morcovii, telina si patrunjelul, taiate in bucati mari si sare. Eu am lasat 2 ore la fiert, la foc mic dar cred ca si o ora jumatate e ok.

In timp ce piciorusele fierb facem mujdeiul de usturoi. Aici e simplu, se curata usturoiul, se adauga un pic de sare, se zdrobeste si se amesteca cu ulei pana se formeaza o pasta.

La sfarsit se adauga otet, se amesteca bine si gata mujdeiul.


Dupa ce au fost fierte picioarele se scot pe o farfurie, se lasa sa se raceasca un pic, se dezoseaza si se taie bucatele mici.



Separat de strecoara supa formata, se arunca cepele iar restul de legume se pot pastra.....fiecare cum vrea.....
Se pune iar supa pe foc, se adauga bucatele de carne taiate, se mai lasa 10 - 15 minute sa fiarba, se potriveste de sare.  La sfarsit, cu un minut inainte de a stinge focul, se bat cele 3 oua, se adauga o lingura de
otet in ouale batute si se adauga impreuna in supa, amestecand. Se acopera si gata!!!



Vuotta!

2 comentarii:

Unknown spunea...

Si cu mujdeiul ce se face?

Unknown spunea...

Si cu mujdeiul ce se face?

Trimiteți un comentariu

Retetele Mirunei Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino